Next Next Previous Previous

Stanton Drew

20 21 viewS of STAnTon drew entering the sacred place Although the stones of the Great Circle run outside where the timber circles once stood, they none the less fall within the circumference of the henge ditch. This might suggest that the woodhenge was visible when the stones were erected. It is certainly possible that the two structures were contemporary. The idea of accessibility associated with stone circles is also of interest here. The complex design of the woodhenge, with the possibility of screens or panels obscuring the view between the uprights, suggests a closed, exclusive function. This contrasts dramatically with the public nature of most stone circles. The drawings below and opposite by Dan Goodfellow are accurate copies of three sketches of Stanton Drew from 1784 and show the site when there were more trees growing.
From Other Books..
Currently Browsing:
Buy and download E-Book PDF
Buy Softback from Amazon
Buy Hardback from Amazon
Keywords on this page
Show fewer keywords
Show more keywords
See Also:
Log In
Authors List
Comments
Series Titles
Covers
Special Offers
Home
Powered by Ergonet BookBrowser Engine
x